10 C
Shkoder,Albania
Friday, March 24, 2017

Kënga qytetare shkodrane dhe ahengu, historia, tiparet dhe karakteristikat dalluese të këtij visari shprehës...

Repertori i këngës qytetare shkodrane është shumë i pasur dhe i larmishëm. E lindur në një ambient e në rrethana të caktuara historike, kjo...

Felix Schlesinger, gjermani i penelit që solli plot ngasje dlirësinë dhe shkujdesjen ëmbëlake të...

Ndoshta është nga më tipikët piktorë të shekullit të XIX-të për sa i takon motiveve të punëve të tij. Mjerisht për të flitet shumë...

A u përfshinë francezët në vrasjen e njeriut të fortë të Ismail Qemalit?

Ai njihej si “gjenerali me qeleshe të bardhë”. Nuk e hiqte kurrë kostumin popullor dhe thuhet se mbante një kobure të fshehur kudo që shkonte. Ishte...

Atëmotin e besëlidhjes së kryezotëve të Arbrit, fjala e Skënderbeut në Kuvendin e Lezhës,...

Asokohen kur u beslidhën dalzotët, atëmot kur mori udhë kuvendi i kryezotëve dhe princërve të Arbrit. Më 2 mars të viti 1444 çeli punimet...

Ahmet Nuti (Shpuza), njeriu që nuk njohu kufij në sport

Ahmet Nuti ka lindur në Shkodër, më saktë në lagjen Kiras, më 16 maj 1923. Sportin do ta fillonte shumë herët, që në moshën...

Historia e dy legjendave: Kush e themeloi Romën e Lashtë?

Ashtu si të gjitha shoqëritë e lashta, romakët zotërojnë një histori themelimi tepër heroike. Ajo që i bëri romakët të ndryshëm, është se ata krijuan...

Andon Harapi, kleriku që bëri kaq shumë për atdheun dhe u ekzekutua si armik...

“A e dini se çdo ndêrtese i vihen temelet n’dhé? Edhe pse n’vàrr, ne hijshëm duhet t’jemi gurt' e temelit t’njiasaj bînaje t’cillin sot...

Kush e vrau Isa Boletini dhe si e përshkruan Millovan Gjillas masakrën e 23...

Më 23 janar 1916, në ditën kur malazezët po u dorëzonin kryeqytetin pa luftë austriakëve, urdhri për vrasjen e Isa Boletinit dhe njerëzve të...

Ahmet Zogu i kërkoi Italisë 2 milionë lireta, për të rimarrë pushtetin

Kujtimet e kryediplomatit italian Aleksandër Lessona Historia ka folur shumë pak e shpesh me kontradita mbi prillin e vitit 1939-të, ku ushtria italiane zbarkoi në...

Dr.Federik Shiroka, “Nderi i Kombit” edhe pse pa këtë titull

Megjithë traumat e mëdha historike kombëtare ndër vite, e sidomos në periudhën e errët dhe shkatërruese të diktaturës komuniste, familjet e mëdha e patriotike...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com