23 C
Shkoder,Albania
Thursday, March 23, 2017

25 vjet nga vdekja e Martin Camajt

Sot bëhen 25 vjet që nga vdekja e shkrimtarit dhe albanologur shqiptar, Martin Camaj në Mynih. Kërkimet akademike të Camajt u përqendruan në gjuhën...

Dr. Federik Shiroka, kur diktatura të vriste natën dhe të qante ditën…

Historia e trishtë e kirurgut me duar të arta që regjimi  komunist e përdori, e shantazhoj, e demaskoj si “antisovjetik”, e kërcënoi me burg,...

Shtatë fakte shumë të habitshme nga Roma e lashtë

Magjepsja jonë me Romën e lashtë ka frymëzuar një mori librash, dokumentarësh, filmash dhe madje edhe lojërash kompjuterike. Por, shkrimtari Jem Duducu vë në...

Kur shërbestarët e Zotit ekzekutoheshin në “Emër të Popullit” dhe besimi kthehej në vullnesë...

Diktatura komuniste në atëkohjen e agimeve të qeverisjes së pasluftës shpalli gjithçka elitare si heretike. Më shumë se të bindej, kjo duhej shtypur me...

Historiani: Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga Mesjeta- Pse i’u ndërrua emri gadishullit nga...

Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare...

“La Traviata” vihet në skenën e teatrit Migjeni

Ne nje salle te mbushur dhe pas 31 vitesh mungese ne qytetin e Shkodres, opera “La Traviata” u vendos mbremjen e se Enjtes ne...

Zhvillimi i arsimit të mesëm në Shkodër, monografi nga Prof. Dr. Njazi Kazazi

Kohët e fundit doli nga shtypi dhe u vu në qarkullim libri "Zhvillimi i arsimit të mesëm në Shkodër" (nga fillimet e tij deri...

Ndoc Gjetja poeti i shëmbëllimeve delikate, zëri i kumbimit të jehonave të shpirtit

Mes Shkodrës dhe Lezhës u ngjiz ky zë kumtues i poezisë, kjo qëndresë e një ngadhnjimtari të pashoq. Ai njeri i përkorë e mrujti...

Ky rrëfim, i vitit 1470, është më i hershmi që ka bërë ndonjë shqiptar,...

Pjesa më e madhe e Shqipërisë qendrore ishte nën kontrollin e venedikasve, përpara pushtimit otoman të shekullit të pesëmbëdhjetë. Fushatat ushtarake otomane të viteve...

Princ Wilhelm von Wied, një gjerman për mbretërimin e Shqipërisë, në kohën e gabuar,...

Arritja e Princit Wied në Durrës (1914) Kur Wilhelm von Wiedit iu ofrua të bëhet princ sundimtar i Shqipërisë, princi 37-vjeçar ishte kapiten i kalorësisë...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com